Materiaalit ja hoito-ohjeet

Niinmun mallistossamme käytämme ainoastaan laadukkaita luonnonmateriaaleja, jotka valmistetaan Suomessa ja EUssa. 

Kaikille kankaille on myönnetty Öko-Tex standardi 100 sertifiointi, joka takaa, ettei niiden valmistuksessa ole käytetty ihoa ärsyttäviä tai ympäristölle haitallisia kemikaaleja tai raskasmetalleja. 

Käyttämämme merinovilla on Woolmark ja RWS (Responsible Wool Standard) sertifioitua sekä mulesing vapaata. Serfitikaatit takaavat materiaalien vastuullisen valmistamisen sekä laadun.

Päämateriaalejamme on pellava, merinovilla ja ecovero. Lisäksi mallistostamme löytyy merinovilla/silkki- , merinovilla/cashmere-neuloksia, hamppua ja silkkipuuvillaa.

merinovilla

Käyttämämme merinovilla on mulesing vapaata ja Woolmark New Wool ja RWS (Responsible Wool Standard) sertifioitua, joka takaa langan puhtaan laadun sekä takaa täysin läpinäkyvän ketjun tilalta valmiiksi tuotteeksi. Villan alkuperä on Etelä-Amerikassa Argentiinassa, lanka kehrätään Italiassa.

Utö- ja Vänö-merinovillasarjojen sekä Archipelago-merino-cashmeresarjan neuleet neulotaan Topknit Siikaisissa, Suomessa.

Lisäksi mallistostamme löytyy ohuempia merinovilla/silkki sekä merinovilla/tencel neuloksia. Ohuemmat merinovilla ja merinovilla/silkki neulokset kudotaan Orivedellä ja ommellaan valmiiksi tuotteeksi Myllymuksut, Juupajoella.

MERINOVILLAN HUOLTO

Villatuotteille paras huolto on tuuletus kosteassa ilmassa, sillä materiaalina villa puhdistaa itse itsensä. Tarvittaessa pese villapesuohjelmalla max 30 °C käyttäen hellävaraista villapesuainetta. Vältä kuitenkin turhaa pesua. Paikalliset tahrat esimerkiksi meikkitahrat lähtevät hyvin vedellä ja saippualla painelemalla käsinpesulla. Kuivata neuleesi vaakatasossa esimerkiksi pyyhkeen päällä ja kuosittele neule muotoonsa. Myös vaatehöyrytin on oiva keino raikastaa neuleesi. Huolla neuleesi säännöllisesti käyttäen vaateharjaa, villakampaa tai nypynpoistajaa.

Archipelago-neulesarjan merinovilla-cashmere neuloksen hoito-ohjeet ovat samat kuin 100% merinovillan, mutta cashmere vaatii hieman säännöllisempää kampausta. Alkuun cashmere nyppääntyy hieman herkemmin, mutta säännöllisellä harjaamisella / kampaamisella cashmere neulos kestää hyvänä todella pitkään.

PELLAVA JA HAMPPU

Käytämme esikutistettua ja pehmennettyä hamppua ja pellavaa, mutta hyvä varautua 3-5% kutistumaan. Pellava ja hamppu ovat kestäviä ja hengittävää materiaaleja, jotka tuntuvat kesän lämmössä iholla viileältä. Pellava ja hamppu ei sähköisty helposti ja tuntuu ihoa vasten mukavalta. Pellavakuitu on eläväpintainen, toisinaan siinä on kaunis kiilto ja toisaalta ihanan rohea ja elävä pinta epätasaisen kuidun ansiosta, riippuen pellavan kankaan tiheydestä. Pellava ja hamppu ovat kestäviä ja huolettomia materiaaleja ja puhtaana pitäminen on vaivatonta. Kun huollat ja peset pellava- ja hamppuvaatteesi oikein, ne vain paranevat käytössä ja kestävät käyttöä pitkään.

Pellavakankaamme kudotaan Liettuassa: Klasikinė Tekstilė (European Flax® label), Linas (European Flax® label)

Hamppukankaamme kudotaan Romaniassa, SC NATURAL FIBERS SRL.

Pellavavaatteet ommellaan Suomessa: Myllymuksut, Snt Group, Puuhamyyrä Pirjo Jokinen sekä Baltia: UAB Partnerial Liettua

PELLAVAN JA HAMPUN HOITO-OHJEET

Pese pesukoneessa 40 °C vesipesussa saman sävyisten vaatteiden kanssa väljästi pesuryppyjen välttämiseksi. Käytä nestemäistä pesuainetta. Pese värilliset tuotteet pesuaineella, jossa ei ole valkaisuaineita, puhtaan valkoiset tuotteet valkopesuaineella. Huuhteluun suosittelemme pyykkietikkaa. Suosittelemme kevyttä linkoamista max 600 rpm pesuryppyjen välttämiseksi. Ravista ja kuosittele vaate kosteana ja oio taitteet sekä kaulukset ja ripusta henkarille kuivumaan. Näin sinun ei tarvitse silittää vaatettasi, eikä pellavan rypyt ole niin terävät. Emme suosittele kuivausrumpua.

Pellavavaatteet saat vaivattomasti huoliteltua vaatehöyryttimellä tai jos kaipaat sileämpää ja hentoa kiiltoa vaatteeseen, voit silittää nurjalta puolelta. Silitys kosteana ja höyryraudalla. Pellavavaatteesi pysyvät kauniina, kun säilytät niitä vaateripustimessa.

ECOVERO JA TENCEL

ECOVERO™ viskoosi on ekologisempi muuntokuitu, joka laskeutuu kauniisti ja on hengittävä ja miellyttävä iholla. Ecoveron valmistus poikkeaa viskoosista, että ecoveron valmistukseen käytetään myrkytöntä liuotinta, joka ei tuota päästöjä veteen tai ilmaan ja on näin ekologisempi vaihtoehto. Ecovero ei myöskään sähköisty tai hiosta.

TENCEL™ on itävaltalaisen Lenzing tekstiiliyrityksen tavaramerkki lyocellille. Vain Lenzing-sertifioitu lyocell saa käyttää TENCEL™-tavamerkkiä. Tencel on eukalyptuksesta valmistettu muuntokuitu, joka on ominaisuuksiltaan hyvin samankaltainen kuin ecovero. Tencel

ECOVERON JA TENCELIN HOITO-OHJEET

Hellävarainen konepesu 30-40° samanväristen vaatteiden kanssa. Suosittelemme pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Kuivata vaatteet esimerkiksi henkarissa, kuosittele kosteana muotoonsa, jolloin saat vaate kuivuu kauniisti suoraksi. Silitys tarvittaessa kahdessa pisteessä.

Mallistostamme löytyy lisäksi muodin ylijäämäkankaita, jotka on ostettu Italialisilta ja Ranskalaisilta muotitaloilta heidän tuotantonsa ylijäämästä, esimerkiksi Kalvi ja Vallmo-mekoissa oleva upea 100% cupro on muodin ylijäämäkangasta. Cupro on ylellisen pehmeä ja silkkimäinen todella laskeutuva materiaali.

Mallistostamme löytyy muutamia Reuse Re-love-malliston tuotteita, joissa on käytetty muodin ylijäämä kankaita. Muodin ylijäämäkankaista ei aina ole tiedossa tarkkoja prosenttiosuuksia, mutta olemme kirjanneet ylös materiaalit ja hoito-ohjeet aina erikseen Reuse Re-love tuotteisiin.