BECAUSE WE CARE

Niinmun´design punainenlanka on ekologisuus, eettisyys ja kestävä kehitys. Mallistomme ei perustu sesonkeihin, vaan tuotteemme ovat ajattomia vaatteita laadukkaista luonnonmateriaaleista ja ne kestävät vuodesta toiseen. Näiden aatteiden pohjalta lähdin suunnittelemaan mallistoamme. - Virpi Kostiainen, suunnittelija ja perustaja.

Niinmunin tärkeimpiä arvoja ovat vastuullisuus, kotimaisuus, ajattomuus, laadukkuus ja kestävä kehitys.

vastuullisesti valmistettua

Meille on tärkeää, että tuotteemme ovat vastuullisesti valmistettuja työntekijöitä ja ympäristöä kunnioittaen. Teemme tiivistä yhteistyötä vaatevalmistajiemme kanssa ja olemme tarkistaneet, että he täyttävät tarkat valintakriteerimme ja jaamme yhteiset arvot heidän kanssaan. 

Jokaisella alihankkijallamme on oma arvostettu ammattitaitonsa, jota hyödynnämme tuotannossamme. Useiden yhteistyökumppanien kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo alkumetreistä lähtien. Vuosien varrella olemme saaneet lisää ammattilaisia tuotantoon ja muihin tehtäviin. 

Niinmun-brändin mallistosta noin 80% valmistetaan Suomessa muun muuassa Siikaisissa, Tampereen ja Turun seudulla. Suomalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa haluamme kehittyä ja löytää ratkaisuja Made in Finland-tuotteisiin.

Baltian yhteistyöompelimossamme on laajempi konekanta ja tuotteiden viimeistelyn taso on todella korkeaa. Olemme todella onnellisia tästä yhteistyöstä, sillä se mahdollistaa todella korkean laadun ja viimeistelyn laajan ammattitaidon ja konekannan avulla. Baltian ompelimo täyttää kaikki asettamamme valintakriteerit. 

Materiaalimme tulevat tarkkaan valituilta toimittajiltaEU-alueelta, joilta löytyy kaikki tärkeät sertifikaatit. Kaikilta materiaaleiltamme löytyy Öko-Tex- standard 100-serfitikaatti, joka takaa sen, että niiden valmistuksessa ei ole käytetty ihoa ärsyttäviä tai ympäristölle haitallisia kemikaaleja. Pellavakankaiden toimittajamme Liettuassa ja Italiassa kuuluvat Master of Linen-järjestöön. Käyttämämme merinovilla on mulesing-vapaata ja Woolmark sekä RWS (Responsible Wool Standard) sertifioitua. 

Yhteistyökumppanimme on valittu ekologisten ja eettisten periaatteiden mukaan ja he vaativat omilta alihankintaketjuiltaan samaa.

Pakkaamme verkkokauppatilaukset kierrätettäviin materiaaleihin. Käärimme vaatteet silkkipaperiin ja pakkaamme joko pahvilaatikkoon, paperipussiin tai maatuvaan kierrätettävään kotimaiseen Moikka-pussiin. Tuotantoketjumme on Suomen osalta täysin muoviton.

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja koko ajan teemme kestävämpiä valintoja. Vastuullisuus ja kestävä kehitys sekä välittäminen ovat Niinmun-brändin tärkeimpiä arvoja.